Czas przygotowania: do 30 minut Składniki na 4 porcje: 1 czerwona cebula 1 puszka ciecierzycy 3 – 4 łyżki oleju rzepakowego lub innego ½ łyżeczki syropu z agawy 1 łyżeczka papryki słodkiej ½ łyżeczki papryki ostrej ½ łyżeczki papryki wędzonej 1 zielona papryka 1 żółta papryka 2 czerwone papryki 1 cukinia 1 puszka pomidorów sól i czarny pieprz Przygotowanie: Paprykę pokroić na duże, kwadratowe kawałki, cebulę posiekać w grubą kostkę, puszkę ciecierzycy odsączyć z zalewy. Na dnie szerokiego garnka z grubym dnem rozgrzać kilka łyżek oleju, dodać cebulę z ciecierzycą i smażyć przez 2 – 3 minuty. Następnie dodać wszystkie przyprawy, smażyć kolejną minutę i dodać papryki. Smażyć przez 10 minut. W tym czasie cukinię pokroić na pół-talarki. Dodać do papryk, zamieszać, smażyć 3 minuty i wlać pomidory. Dusić na dużym ogniu bez przykrycia przez 5 – 10 minut, doprawić solą ora...
Komentarze
Prześlij komentarz